Ismerkedj meg vele közelebbről!
A formával 3 alakú jégkrém készíthető: elefánt, rakéta, katica
A forma 100%-ban LFGB szilikonból készül, - 40 Celsius fokig fagyaszthatók.
Gyártó: Nuuroo Dánia (NU433)
A következő recept egyszerű, egészséges és tökéletes gyerekek számára is. Természetes összetevőket használ, hozzáadott tartósítószerek vagy mesterséges ízesítők nélkül, így remek csemege a kicsiknek. Élvezzétek a házi készítésű fagylaltokat! :)
Házi készítésű eper-banán fagylalt gyerekeknek
Hozzávalók:- 2 érett banán
- 1 csésze friss vagy fagyasztott eper
- 1/2 csésze görög joghurt (natúr vagy vaníliás)
- 1-2 evőkanál méz vagy juharszirup (opcionális, az édesítéshez)
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Készítsd elő a gyümölcsöket!
Vágd fel a banánt és az epret kis darabokra.
Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egy rétegben, és fagyaszd le legalább 2 órán át, vagy amíg teljesen megfagynak.
- Keverd össze az alapanyagokat!< br/> Amikor a gyümölcsök megfagytak, tedd a banán és eper darabokat egy konyhai robotgépbe vagy nagy teljesítményű turmixgépbe.
Add hozzá a görög joghurtot, a mézet vagy juharszirupot (opcionális), és a vanília kivonatot (opcionális).
- Keverd simára az alapanyagokat!
Keverd a masszát sima és krémes állagúra. Lehetséges, hogy időnként meg kell állítanod a robotgépet vagy turmixgépet, hogy lekapard az oldaláról az összetevőket.
- Tálalás vagy fagyasztás:
Azonnal tálalhatod a fagylaltot, ha puha-krémes állagot szeretnél. A szilárdabb állag eléréséhez tedd a keveréket egy légmentesen záródó edénybe vagy a fenti jégkrém formába, és fagyaszd további 1-2 órán át, de akár egész éjszakára is benn hagyhatod. Tipp: fogyasztás előtt engedj egy kis melegvizet a formára, így könnyebben ki tudod venni a fagyit a formából.
Ezt követően nincs más hátra, mint elfogyasztani az elkészült finomságot.